Sárkányálmodás gyakorlatban 1. – Összefogás a Pannónia u. óvoda hasznosítására

A Dragon Dreaming végre kilépett a hétvégi módszertani műhelyek valamelyest szűkös kereteiből! Az elmúlt héten két fennálló csoport nyerhetett bepillantást a Sárkányálmodás elméletébe és gyakorlatába egy-egy rövidebb műhely keretein belül.

A november 10., vasárnap délelőtti műhelyre Popráczy Éva és Petró Tibor által kaptam meghívást. A műhelyen a „Összefogás a Pannónia u. óvoda hasznosítására“ nevű kezdeményezés és a Tündérkert csoport tagjai vettek részt.

A Pannónia úti volt óvoda beépítését megakadályozni, a teret közösségi funkciókkal felruházni kívánó kezdeményezést Kocsis Csaba foglalta össze:

“Célunk, hogy a XIII. kerület Újlipótváros részén egy volt óvoda kertjének természeti értékeit megvédjük az önkormányzat által tervezett beépítés ellenére és hasznos funkciót adjunk a területnek.

Újlipótváros Bessenyei utca – Pannónia utca – Tutaj utca – Hegedűs Gyula utca által határolt területén van egy használaton kívüli óvoda, hatalmas kerttel.

A XIII. kerületi önkormányzat készítetett egy új szabályzási tervet a területre, amivel lehetővé válik az ingatlan tömbszerű, magas épületekkel való beépítése, a telek értékesítése ingatlanbefektető részére.

A 2013. szeptember 24-én megtartott tervbemutatón megjelent lakosok, szülők, civil szervezetek és érdeklődök egyöntetű véleménye volt, hogy a területnek más funkciót kell szánni (pl. sportpályák, közösségi ház, közpark, iskolakert stb.), és jelezték az önkormányzat felé, hogy a tervet ilyen formában ne fogadják el.

Arra szövetkeztünk, hogy a XIII. kerületi önkormányzat képviselőtestülete a fent megjelölt területre javasolt Kerületi Szabályozási Tervet az érintett felekkel (lakosok, diákok, szülők, civil szervezetek) folytatott érdemi egyeztetés nélkül ne fogadja el!”

A kezdeményezés webes elérhetőségei:

http://www.peticiok.com/osszefogas_pannonia77

Hasonló, fennálló csoportok részére tartott műhelyek szervezése, Dragon Dreaming konzultáció igényelhető a dragondreaming.hungary@gmail.com e-mail címen!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s